Imprimare

In opt localitati din Caras-Severin nu exista niciun medic de familie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In opt localitati din judetul Caras-Severin nu este deschis niciun cabinet de medicina de familie, transmite Agerpres. In consecinta, asiguratii s-au vazut nevoiti sa opteze pentru alte cabinete de medicina de familie, din localitati mai apropriate.

Un alt aspect care trebuie semnalat se refera la faptul ca sunt si localitati in care exista cate un medic de familie, insa necesarul de medici este de doi, cum este cazul comunelor Berzovia, Berzasca, Luncavita, Cornereva, Obreja si Teregova.

Exista totusi si medici care si-au infiintat puncte de lucru in alte localitate, in care merg in anumite zile ale saptamanii sau chiar zilnic cu scopul de a oferi asistenta medicala pacientilor din zona.

La ora actuala, in Caras-Severin sunt 165 de medici de familie care au contracte cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Caras-Severin, din care 69 isi desfasoara activitatea in mediul rural. Practic, 42% din medicii de familie care se gasesc in relatie contractuala cu CJAS Caras-Severin furnizeaza servicii medicale in mediul rural.

Localitatile in care nu exista medici de familie sunt Brebu Nou, Bania, Ciuchici, Ciudanovita, Garnic, Goruia, Marga si Vrani, toate din mediul rural.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/In-opt-localitati-din-Caras-Severin-nu-exista-niciun-medic-de-familie_17741/

lauff lautf laurf