Imprimare

Un nou virus coronavirus, descoperit in Marea Britanie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un nou virus din aceeasi familie cu virusul SARS care a cauzat moartea a 800 de persoane in 2002 a fost identificat in Marea Britanie la un barbat care s-a aflat recent in Arabia Saudita, au anuntat reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), citati de Agerpres.

OMS a precizat ca testele efectuate asupra unui pacient, un barbat de 49 de ani din Qatar, au confirmat prezenta unui nou sau neobisnuit coronavirus.

Coronavirusurile sunt o familie extinsa de virusuri printre care se numara raceala obisnuita si SARS. "Dat fiind faptul ca acesta este un coronavirus inedit, OMS este in prezent in proces de a obtine informatii suplimentare pentru a stabili implicatiile asupra sanatatii publice", se arata intr-un comunicat transmis de organizatia din cadrul ONU.

Sindromul Acut Respirator Sever (SARS) a aparut in China in 2002 si a cauzat moartea a circa 800 de persoane la nivel mondial, dupa care s-a reusit tinerea sa sub control.

Peter Openshaw, director al Centrului pentru infectii respiratorii al Colegiului Imperial din Londra, a precizat ca in aceasta etapa exista riscuri reduse ca virusul sa reprezinte un motiv de ingrijorare, existand sanse sa fi fost depistat numai datorita tehnicilor sofisticate de testare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-nou-virus-coronavirus_-descoperit-in-Marea-Britanie_17748/

lauff lautf laurf