Imprimare

Exportul de servicii de sanatate este redus in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa stimuleze servicii medicale de calitate in turismul pentru sanatate, anunta Agerpres.

"In acest sens, sunt in curs de evaluare statiunile balneare, sa vedem ce servicii pot fi dezvoltate, tinand seama de resursele sanogene, dupa care vom pune la dispozitia investitorilor interesati informatiile, astfel ca acestia sa dezvolte potentialul pentru sanatate al acestor statiuni. Dorim ca impreuna cu Ministerul Turismului sa dezvoltam astfel de servicii", a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Romania are peste 80 de statiuni balneare, mai mult de jumatate dintre acestea fiind de interes national si international, insa exportul de servicii de sanatate din domeniul balnear este extrem de redus, deoarece componenta medicala nu este suficient de bine reprezentata, iar marketingul acestor servicii nu este acoperit de elemente care sa dea incredere celor care ar putea sa beneficieze de aceste servicii.

Cepoi a subliniat ca Romania poate exporta si alte categorii de servicii, precum cele de stomatologie, care deja au o pondere importanta in serviciile medicale exportate, dar si chirurgie plastica sau chirurgie cardiaca.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Exportul-de-servicii-de-sanatate-este-redus-in-Romania_17746/

lauff lautf laurf