Imprimare

3,5 milioane de lei, investiti in modernizarea sectiei de oncologie a SJU Alba

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Singura sectie de Oncologie din judetul Alba, cea din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, a fost inaugurata dupa aproape doi ani de la demararea lucrarilor de reabilitare si modernizare a noului sediu, printr-o investitie de peste 3,5 milioane de lei, anunta Agerpres.

Noua sectie dispune de 11 saloane si de trei rezerve, cu un total de 37 de paturi.

Prezent la inaugurare, conf.univ.dr. Tudor Ciuleanu, medic primar oncologie medicala la Institutul Oncologic Cluj Napoca, s-a aratat ''impresionat'' de modul in care arata si a fost dotata Sectia de Oncologie din Alba Iulia.

''Este, cred, ce avem mai modern in domeniul acesta in Romania. (...). Sectia a fost reconstruita din radacini as spune, nu modernizata. Sunt impresionat, este mult peste ceea ce asteptam sa vad', a sustinut reputatul medic.

La randul sau, dr. Razvan Curca, cel care a pus bazele sectiei de Oncologie din judetul Alba, a precizat ca in cei 12 ani de cand lucreaza la acest spital, in judet s-a triplat numarul bolnavilor de cancer. in prezent, sunt 7.500 de pacienti inregistrati, cu 1.200 de cazuri noi anual. Curca a mentionat si ca la spitalul din Alba s-au tratat la oncologie, in ultimii ani, bolnavi din 25 de judete ale tarii.

Sectia a fost modernizata printr-un efort financiar in valoare totala de peste 3,5 milioane de lei, din care aproape 2,3 milioane de lei alocati de la bugetul Consiliului Judetean Alba, 950.000 de lei de catre Ministerul Sanatatii si peste 265.000 de lei din donatii si sponsorizari ale unor firme sau persoane fizice. Mai concret, pentru reabilitare au fost cheltuiti peste 2,8 milioane de lei, iar pentru dotari, 634.000 de lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/3_5-milioane-de-lei_-investiti-in-modernizarea-sectiei-de-oncologie-a-SJU-Alba_17750/

lauff lautf laurf