Imprimare

Anchete demarate in cazul unor decese din maternitati

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cazurile unor bebelusi din judetul Valcea, respectiv Teleorman, care au decedat la nastere sunt anchetate de Directiile de Sanatate Publica din judetele mentionate, precum si de Inspectoratele Judetene de Politie, anunta Agerpres.

Conform sursei citate, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Valcea a inceput cercetarile cu privire la doua decese suspecte petrecute la sectia de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Judetean Valcea.

"La sfarsitul saptamanii trecute, politistii din cadrul Politiei municipiului Ramnicu Valcea au fost sesizati de personalul medical despre faptul ca la morga Spitalului nr.2 Ramnicu Valcea se afla cadavrul Laurei Z., de 39 de ani din localitate, si a nou-nascutului acesteia. Totodata, s-a precizat ca decesul acestora a survenit in cadrul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Ramnicu Valcea", a explicat purtatorul de cuvant al institutiei, Alina Teodorescu.

Pe de alta parte, DSP Teleorman a inceput cercetarile in cazul unui bebelus care a murit la nastere in Spitalul Caritas din municipiul Rosiorii de Vede.

De asemenea, Colegiul Medicilor Teleorman s-a autosesizat in legatura cu situatia de la cel mai mare spital din Rosiorii de Vede, pentru ca familia bebelusului nu a facut o reclamatie aici.
Potrivit unui comunicat de presa, colegiul a hotarat "constituirea unei comisii formata din medici de specialitate care sa cerceteze evolutia cazului si in functie de rezultatul anchetei vor fi stabilite masurile necesare".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Anchete-demarate-in-cazul-unor-decese-din-maternitati_17753/

lauff lautf laurf