Imprimare

50% din necesarul de medici, implicat in campania anti TBC

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul de dispensare de specialitate este insuficient, iar cadrele medicale implicate in campania impotriva TBC acopera doar 50% din necesar, anunta Agerpres.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati a declarat ca cele doua dispensare TBC din municipiul Galati au ramas fara sedii si functioneaza provizoriu la Spitalul TBC.

"De sase ani, medicii de la Spitalul TBC si cei doi, de la dispensare, fac naveta la Tecuci. Va dati seama ca din acest motiv, nefiind medic acolo, triajul se face la urgente, la boli interne, iar in cazul unei suspiciuni de TBC, persoana este trimisa direct la Galati", a declarat Marilena Tanase, medic primar la Spitalul TBC Galati.

La randul lui, Boldea a precizat ca solutia de compromis cu amplasarea celor doua dispensare la Spitalul TBC nu este in regula.

"S-a gasit solutia de compromis ca ambele dispensare sa functioneze intr-un pavilion al Spitalului TBC, dar nu este tocmai in regula, intrucat la dispensare pot veni si persoanele cu suspiciune de TBC, in timp ce la spital sunt cei deja diagnosticati cu aceasta boala", a precizat Boldea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/50_-din-necesarul-de-medici_-implicat-in-campania-anti-TBC_17752/

lauff lautf laurf