Imprimare

Admiterea la medicina, sesiunea de toamna: Locuri suplimentate in Oradea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

Universitatea din Oradea va organiza o noua sesiune de admitere pentru specializarile din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie.

Inscrierile candidatilor au loc in perioada 24-27 septembrie 2012, iar concursul de admitere este programat pentru data de 28 septembrie, urmand ca intre 29 si 30 septembrie candidatii admisi sa isi confirme locul ocupat.

De mentionat e faptul ca cele 135 locuri scoase la concurs sunt cu taxa, in cadrul urmatoarelor programe de studii:
- Medicina - 40 de locuri
- Medicina Dentara - 35 de locuri
- Radiologie Imagistica - 10 locuri

Totodata, 50 de locuri sunt disponibile pentru programul de masterat Managementul Afectiunilor Aparatului Locomotor.

Decizia de a organiza o noua sesiune de admitere a fost luata in urma maririi capacitatii de scolarizare pentru trei specializari de la invatamântul universitar de licenta si infiintarea unei noi specializari la masterat. Toate acestea au avut loc ca urmare a vizitei ARACIS desfasurata in lunile iulie – septembrie 2012.

In luna iulie, Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea a pus la dispozitia celor interesati un numar de 310 locuri. Aflati AICI rezultatele admiterii din Oradea, sesiunea iulie 2012.

Concurenta mare la medicina in 2012

La examenul de admitere din vara acestui an au participat foarte multi absolventi de liceu, interesati de o cariera medicala. Concurenta din acest an a fost ridicata, cu aproape cinci candidati pe loc la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, urmata de UMF Cluj si UMF Iasi, unde pentru un loc bugetat au fost patru candidati pe loc.

La marile universitati au existat si absolventi de liceu admisi direct pe locurile fara taxa, ei fiind olimpici nationali si internationali.

"In ceea ce priveste notele de la testul grila, au existat 19 note de zece la specializarea medicina genera, doua note de zece la specializarea medicina dentara si un zece la farmacie", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi.

Medicul a explicat ca 20% dintre cei care au sustinut examenul la Iasi au avut note peste 9 la examenul de Bacalaureat, in timp ce majoritatea a avut note peste 8.

3.200 de candidati inscrisi la Bucuresti in luna iulie

Pe de alta parte, doar in centrul universitar bucurestean s-au inscris in vara peste 3200 de candidati. Din acest motiv, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu declara inca din iulie ca nu vor organiza o a doua sesiune de admitere, locurile bugetate fiind ocupate din prima.

"Avem o multime de spitale care sunt clinici universitare in toate specialitatile, avem un numar mare de cadre didactice care sunt performante si doritoare sa formeze generatii de studenti. Astfel, in momentul in care ei termina facultatea si isi iau licenta, daca ajung in postura de a fi contracandidati cu colegii lor din tarile Europei de Vest, foarte adesea, absolventi de-ai nostri castiga concursul si se claseaza pe primele locuri. Acest lucru dovedeste valoarea invatamantului de la UMF Carol Davila, volumul mare de notiuni pe care studentii il acumuleaza in cei 6 ani de studiu si ca urmare performanta lor in orice sistem medical din Europa sau din afara Europei,” a declarat acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Admiterea-la-medicina_-sesiunea-de-toamna_-Locuri-suplimentate-in-Oradea_17754/

lauff lautf laurf