Imprimare

OMS: Coronavirusul descoperit nu este similar cu virusul SARS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Noul virus care provoaca o infectie respiratorie severa asociata cu o deteriorare rapida a functiei renale "nu este un virus similar cu SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), asa cum s-a crezut initial. Anuntul vine tot din partea reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), citati de Agerpres.

Desi apartine aceleiasi familii de coronavirusuri, care reuneste sase virusuri, "este vorba despre afectiuni diferite", sustine Gregory Hartl, purtatorul de cuvant al OMS. Referindu-se la relatarile din ultima vreme care comparau acest virus cu SARS, el a explicat ca diferenta dintre aceste virusuri este aceeasi ca cea dintre ebola si febra din Valea Riftului, care apartin aceleiasi familii de virusuri, dar sunt afectiuni diferite, fiecare cu alte simptome.

In prezent, se cunosc foarte putine detalii despre noul virus, laboratoarele incercand sa determine severitatea sa si modul de transmitere, nefiind clar daca se transmite de la om la om sau de la animal la om.

Cele doua cazuri confirmate, un saudit in varsta de 60 de ani si un qatarez care este internat in stare critica in Marea Britanie, nu au nici o legatura intre ele, al doilea fiind identificat la trei luni dupa primul, dar ambele persoane provin din aceeasi regiune.

Unul dintre aspectele care provoaca ingrijorarea OMS este ca virusul recent descoperit provoaca insuficienta renala, "lucru neobisnuit in cazul infectiilor respiratorii". OMS a cerut tuturor tarilor sa-i comunice eventuale cazuri cu simptome similare, si anume pneumonie insotita de o insuficienta renala brusca.

Organizatia subliniaza ca pentru moment asistam la un "fenomen pe scara redusa", desi de obicei atunci cand se descopera un virus se raporteaza mai multe cazuri, dar in orice situatie "e imprudent sa emitem supozitii" asupra noului virus.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS_-Coronavirusul-descoperit-nu-este-similar-cu-virusul-SARS_17756/

lauff lautf laurf