Imprimare

2 milioane euro, pentru reabilitarea Maternitatii din Bistrita-Nasaud

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproape doua milioane de euro vor costa reabilitarea si modernizarea maternitatii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud. Lucrarile vor fi finantate cu bani de la Banca Mondiala, a declarat directorul administrativ al unitatii spitalicesti, Gabriel Lazany, citat de agerpres.

"Proiectul de reabilitare a maternitatii are o valoare de derulare de aproximativ doua milioane de euro si prevedere reabilitarea in proportie de suta la suta a sectiei de obstetrica, de neonatologie, a salilor de nastere si a salilor de operatie din cadrul obstetricii. Se refac circuitele functionale ale spitalului, se schimba toate instalatiile, se face instalatie de climatizare independenta pe partea de neonatologie, care presupune introducerea de aer proaspat si scoaterea aerului viciat. Ca noutate, se face sistem de detectare la incendiu, urmare a incendiului de la maternitatea Giulesti", a explicat Gabriel Lazany.

Lucrarile se vor termina in vara anului viitor, fiind efectuate de o firma din Miercurea Ciuc.

Maternitatea bistriteana este una dintre cele 19 din tara care au fost prinse de Ministerul Sanatatii intr-un proiect de reabilitare cu fonduri obtinute de la Banca Mondiala. Recent, la Spitalul Judetean de Urgenta din Bistrita-Nasaud au fost finalizate si lucrarile de reabilitare termica, facute cu fonduri de contrapartida de la Ambasada Elvetiei, si vor incepe in curand lucrari de supraetajare, pentru aducerea sectiilor care functioneaza in prezent intr-o cladire revendicata de fostii proprietari, costul acestora din urma ridicandu-se la doua milioane de lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/2-milioane-euro_-pentru-reabilitarea-Maternitatii-din-Bistrita-Nasaud_17759/

lauff lautf laurf