Imprimare

Maternitatea Elena Doamna din Iasi, intabulata ca unitate de utilitate publica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Terenul si cladirile in care functioneaza Maternitatea Elena Doamna din Iasi nu mai pot fi retrocedate intrucat aceasta unitate medicala a fost intabulata ca fiind spatiu de utilitate publica, a declarat managerul institutiei, Emil Anton, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, retrocedarea celor 9.800 de teren si imobile in care functioneaza unitatea medicala nu se mai poate face pentru ca in luna iunie aceasta a fost intabulata, conform legislatiei, ca spatiu public.

"Nu exista o decizie definitiva si irevocabila, asa ca legea ne permite sa intabulam terenul si cladirile. Cei care au solicitat retrocedarea pot solicita despagubiri in instanta", a declarat presei Emil Anton, managerul Maternitatii Elena Doamna.

Acesta sustine ca pe viitor doreste sa reabiliteze cladirile pentru ca maternitatea sa functioneze la standarde europene insa presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, nu exclude posibilitatea mutarii in alt spatiu.

Imobilele maternitatii Elena Doamna, din Iasi, au fost revendicate in 2003 de membrii comunitatii evreiesti pentru ca pana in 1948 aici a functionat un spital si o maternitate evreiasca.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Maternitatea-Elena-Doamna-din-Iasi_-intabulata-ca-unitate-de-utilitate-publica_17765/

lauff lautf laurf