Imprimare

Spitalele din judetul Tulcea solicita 46 de medici rezidenti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Directia de Sanatate Publica (DSP) Tulcea a solicitat Ministerului Sanatatii 46 de posturi la concursul national de rezidentiat, posturile reprezentand circa 25% din numarul total al angajatilor Spitalului Judetean de Urgenta (SJU), anunta Agerpres.

Laurentia Militaru, sefa Directiei de Sanatate Publica (DSP) Tulcea a declarat ca Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea are 145 de medici angajati, dintre care 52 sunt rezidenti.

"SJU are un compartiment de chirurgie infantila care a ramas fara medic specialist dupa ce doctorul s-a pensionat. Consiliul de administratie al spitalului a decis deja transformarea acestui compartiment intr-unul de chirurgie vasculara si am solicitat pentru acesta scoaterea la concursul de rezidentiat a trei posturi", a declarat Laurentia Militaru.

Pentru Spitalul din orasul Macin, care are patru sectii functionale, s-a cerut scoaterea la concurs a sapte posturi de rezidenti.

"Cele sapte posturi solicitate la Macin sunt in principal pentru medicina de urgenta, pentru ca dorim sa infiintam un compartiment de primire urgente, in conditiile in care la spitalul din orasul Macin avem camere de garda", a continuat Militaru.

De foarte multi ani sistemul sanitar tulcean se confrunta cu un deficit de personal medical, medicii rezidenti care isi finalizeaza pregatirea in unitatile din judet preferand sa plece la finalizarea studiilor in spitale din centre urbane mai dezvoltate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalele-din-judetul-Tulcea-solicita-46-de-medici-rezidenti_17764/

lauff lautf laurf