Imprimare

Un spital TBC va fi construit la marginea Aradului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Anul acesta incepe constructia la un nou spital TBC, sectie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad (SCJU), anunta Agerpres. Conform sursei citate, noua unitate spitaliceasca va fi finalizata in trei ani, valoarea investitiei fiind de peste 10 milioane de lei.

Presedintele Consiliului Judetean Arad a semnat contractul pentru proiectarea si construirea unei sectii TBC, apartinand Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, noua cladire urmand a se situa in apropierea iesirii din oras spre Oradea.

Finantarea investitiei va fi asigurata de administratia judeteana.

"Judetul Arad are din cate cunosc, cea mai dificila situatie din punct de vedere a structurii patrimoniale a sistemului de sanatate, adica a ceea ce inseamna proprietatea cladirilor. Cea mai importanta sectie, cea de TBC, functioneaza intr-o cladire revendicata, retrocedata si la care am depasit cei cinci ani cat puteam sa stam acolo si ni s-a solicitat sa o parasim. Am gasit intelegere la proprietarul de drept al cladirii, Arhiepiscopia Aradului, care a permis ca spitalul sa mai ramana acolo. si vom ramane, dar nu aveam alta solutie decat o investitie proprie a CJ Arad, pe un teren la limita municipiului, ocazie cu care vom scoate sectia din oras, asa cum prevad normele europene", a declarat Nicolae Iotcu, presedintele CJ Arad.

"De la preluarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, Consiliul Judetean Arad a investit in sistemul sanitar aradean aproximativ sapte milioane de euro, atat din fonduri proprii, cat si din fonduri atrase, de la Ministerul Sanatatii primind numai suma de 500.000 de euro, pe vremea cand acest minister era condus de Cseke Attila', a adaugat presedintele Nicolae Iotcu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-spital-TBC-va-fi-construit-la-marginea-Aradului_17770/

lauff lautf laurf