Imprimare

RMN performant la Resita, achizitionat de Consiliul Judetean

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean din Resita a inaugurat cel mai modern aparat de imagistica prin rezonanta magnetica din zona, informeaza Agerpres. Investitia, in valoare de 1,25 milioane de euro, a fost asigurata de Consiliul Judetean Caras-Severin.

"Prin achizitionarea acestui aparat cu rezonanta magnetica, de ultima generatie, Spitalul Judetean Resita se alatura valorilor medicale europene, pentru ca, din acest moment, multe din preocuparile medicilor de aici, in ceea ce priveste prognoza diagnostica, scad. Diagnosticul de prezumptie, de aceasta data, se transforma in diagnostic de certitudine, lucru ce are efecte pozitive atat asupra pacientilor, cat si a medicilor. Pacientul este diagnosticat rapid si eficient, iar gradul de satisfactie a medicului creste", a explicat dr. Dumitru Secasan, directorul Spitalului Judetean de Urgente din Resita.

"Aceasta era singura posibilitate de achizitionare a unui asemenea aparat. Nu ne putem astepta ca Ministerul Sanatatii sa se aplece asupra Spitalului Judetean din Resita si sa aloce o astfel de suma. Totodata, celelalte programe si proiecte derulate de spital, cum sunt cele transfrontaliere, erau insuficiente din punct de vedere al alocarii financiare. Acesta a fost motivul pentru care s-a apelat la Consiliul Judetean Caras-Severin, iar raspunsul a fost prompt si asumarea a fost rapida", a declarat senatorul Iosif Secasan.

Aparatul este de ultima generatie si in ceea ce inseamna consumul energetic si aduce mult mai multe elemente in diagnosticare decat alte aparate din zona de vest a tarii, fapt pentru care Resita poate deveni un punct de referinta in domeniu, a mai precizat Dumitru Secasan.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/RMN-performant-la-Resita_-achizitionat-de-Consiliul-Judetean_17773/

lauff lautf laurf