Imprimare

Medicii americani au salvat viata unei tinere printr-un transplant de fecale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Viata unei tanare din Georgia a fost salvata miraculos printr-un transplant de fecale, o operatie putin cunoscuta, dar foarte eficienta. Tanara a supravietuit unui accident rutier grav, insa a contractat o infectie bacteriana severa, relateaza evz.ro.

Kaitlin Hunter (foto), in varsta de 20 de ani, a fost implicata intr-un accident serios de masina, anul trecut, in urma caruia a suferit o ruptura de splina, fracturi multiple de coaste si a facut o infectie bacteriana la colon.

A slabit 18 kilograme intr-un timp destul de scurt, iar tratamentul cu antibiotice nu a dat roade, asa ca medicii au luat hotararea sa-i faca o operatie revolutionara. Au colectat materii fecale de la mama fetei, pe care le-au prelucrat in laborator si le-au folosit pentru echilibrarea florei bacteriene a fetei.

Transplantul de fecale se foloseste ca metoda terapeutica din anul 2004. Ea a fost dezvoltata de dr. Thomas J. Borody din Sydney, Australia, ca o alternativa la tratamentul impotriva colitei cauzate de o infectie cu bacteria C. difficile. In mod normal, infectia este tratata cu antibiotice, dar de multe ori se poate ajunge la bisturiu din cauza complicatiilor care apar.

Procedura presupune recoltarea infuziei fecale prin clisma de la un donator sanatos, prepararea in spital si administrarea sub supraveghere ulterioara pana la restabilirea compozitiei normale a florei intestinale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-americani-au-salvat-viata-unei-tinere-printr-un-transplant-de-fecale_17772/

lauff lautf laurf