Imprimare

Sanitas Cluj cere deblocarea urgenta a 1800 posturi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sindicatul Sanitas Cluj reclama nevoia acuta de cadre medicale si cere Guvernului sa deblocheze de urgenta a 1.800 de posturi pentru sistemul sanitar clujean, informeaza Agerpres.

"Am constatat ca pe fondul suprasolicitarii si al stresului acumulat, tinand cont de faptul ca suplinesc activitatea a doua sau trei persoane, asistentele medicale isi dau demisia si pleaca din sistem. Cerem Guvernului si Ministerului Sanatatii deblocarea de urgenta a unui numar minim 1.800 de posturi din sistemul sanitar la nivelul judetului Cluj, atat medici, cat si asistente. in caz contrar, ne vom trezi ca scade calitatea actului medical si ca vor rabufni nemultumirile pacientilor. Acum, in loc sa aiba grija de 10-12 pacienti, cat prevad normativele, o asistenta ingrijeste 80 de pacienti, iar in mai multe cazuri trebuie sa acopere doua etaje din spitale, ceea ce este inadmisibil", a explicat Stefan Roman.

O asistenta trebuie sa ingrijeasca aproximativ 80 de pacienti in loc de 10, fapt care afecteaza calitatea actului medical. In plus, asistentele ramase vor sa plece din sistem. Numai in prima jumatate a anului in curs, 700 de cadre medicale au cerut plecarea din sistemul medical clujean.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sanitas-Cluj-cere-deblocarea-urgenta-a-1800-posturi_17776/

lauff lautf laurf