Imprimare

Acneea ar putea fi tratata prin virusuri

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Virusurile ar putea fi folosite pentru tratarea acneei atunci cand antibioticele nu sunt eficiente, arata un studiu recent, realizat de cercetatorii americani, informeaza adevarul.ro.

Specialistii Universitatii din California si cei ai Universitatii din Pittsburgh au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au izolat si studiat genomul a 11 virusuri care pot infecta si ucide bacteriile care cauzeaza acneea.

Oamenii de stiinta spera ca in curand sa puna la punct noi tratamente pe baza de virusuri sau produse virale pe care sa le foloseasca in tratamentul acneei in locul antibioticelor. Medicii au atras atentia ca, din cauza folosirii excesive a antibioticelor, multe forme de acnee au dezvoltat rezistenta.

„Acneea afecteaza milioane de oameni, dar cu toate acestea sunt putine tratamente care sa fie si sigure, si eficiente. Valorificarea unui virus care lupta in mod natural impotriva bacteriilor care cauzeaza acneea ar putea oferi un instrument nou impotriva urmelor fizice si psihice ale acneei severe", a declarat prof. Robert Modlin, autorul studiului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Acneea-ar-putea-fi-tratata-prin-virusuri_17778/

lauff lautf laurf