Imprimare

Astarastoae: UE ar trebui sa plateasca o parte din studiile medicilor migranti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Uniunea Europeana trebuie sa compenseze, sub diferite forme, cheltuielile educationale pentru absolventii facultatilor de medicina din Romania care aleg sa lucreze in statele europene, considera prof.univ.dr. Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, citat de Agerpres.

Prin plata acestor cheltuieli presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR) sustine ca s-ar acoperi o problema a sistemului de sanatate din tarile europene.

Din 2007 pana in prezent peste 13.000 de medici romani au plecat sa lucreze in strainatate, iar de la inceputul acestui an 1.605 medici si-au gasit de lucru in spitalele si clinicile din strainatate. Pentru scolarizarea celor peste 13.000 de medici migranti, sustine Astarastoae, statul roman a cheltuit cel putin 3,5 miliarde de euro.

"Noi cerem cerem si compensatii, pentru ca noi am muncit. Chiar daca un ochi rade pentru ca absolventii nostri sunt apreciati, celalalt plange ca nu isi gasesc locul in aceasta societate", a spus Vasile Astarastoae.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Astarastoae_-UE-ar-trebui-sa-plateasca-o-parte-din-studiile-medicilor-migranti_17781/

lauff lautf laurf