Imprimare

Tratamentul cancerului in UE costa anual aproape 117 miliarde euro

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Tratamentul cancerului in tarile membre ale Uniunii Europene (UE) costa aproape 117 miliarde de euro pe an. Cel putin asa arata o estimare prezentata la Viena, in deschiderea celui de-al 37-lea Congres de Cancerologie, care se desfasoara in capitala austriaca pana la 2 octombrie, relateaza Agerpres.

Studiul realizat de Ramon Luengo Fernandez de la Centrul pentru economia sanatatii al Universitatii Oxford se bazeaza pe datele din 2009 ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii si pe statisticile nationale din cele 27 de state membre ale UE.

"Estimarile OMS pentru 2020 indica aproape 10 milioane de decese din cauza cancerului. Exista o posibilitate inca inedita de a realiza progrese si mai rapide in domeniul prevenirii, diagnosticarii si tratarii cancerului", a explicat Martine Piccart, presedinta Societatii Europene pentru Oncologie Medicala (ESMO), organizeatorul congresului.

Peste 17.000 de participanti s-au reunit la congresul de la Viena pentru a discuta despre progresele inregistrate de medicina pentru a combate aceasta boala. Pe parcursul celor cinci zile ale intalnirii vor fi prezentate aproape 2000 de studii de specialitate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tratamentul-cancerului-in-UE-costa-anual-aproape-117-miliarde-euro_17780/

lauff lautf laurf