Imprimare

Sursa infectiei intestinale din Germania, descoperita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Oamenii de stiinta germani au descoperit sursa infectiei intestinale, care a imbolnavit deja aproximativ 7.000 de persoane in Germania, relateaza portalul MedDaily, citat de Agerpres.

Boala ale carei simptome se caracterizeaza prin stari de voma si diaree a fost determinata in 16 cazuri de un asa-numit norovirus care provoaca probleme gastrointestinale. In aproximativ 90% din cazuri, norovirusul se afla la originea unor epidemii de boli gastrointestinale de natura non-bacteriana in intreaga lume. Acesta afecteaza persoane de toate varstele.

Primele cazuri de infectie au fost raportate la inceputul saptamanii trecute. In principal, victimele sunt elevi din Berlin, Brandenburg, Saxonia, Saxonia-Anhalt si Thuringia. Cele mai multe cazuri decurg intr-o forma usoara.

Numai in Saxonia in acest moment, potrivit autoritatilor, aproximativ 2.800 de copii si adolescenti sunt infectati cu norovirus. Cei mai multi dintre ei au consumat produse alimentare de la aceeasi companie - furnizor de mic dejun si pranzuri la scoli si gradinite de copii.

Toate persoanele spitalizate si care au acuzat stari de voma si diaree au consumat produse ale firmei de catering Sodexo, dupa cum a relatat presa locala. Compania a respins insa acuzatiile la adresa sa cum ca ar fi livrat produse necorespunzatoare in scoli si gradinite. "S-au infectat elevi doar de la cinci scoli unde noi furnizam produse alimentare", a declarat un reprezentant al Sodexo.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sursa-infectiei-intestinale-din-Germania_-descoperita_17783/

lauff lautf laurf