Imprimare

Noul coronavirus, transmis de animale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Agentia de Protectie a Sanatatii din Marea Britanie a anuntat ca o secventa genetica a noului virus respirator legat de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) arata ca ar putea avea legatura cu cel pe care il au liliecii, informeaza agentia de presa Associated Press, citata de Agerpres.

Oficialii in domeniul sanatatii au declarat ca nu au descoperit dovezi ca virusul se poate extinde intre oameni si suspecteaza ca cele doua victime din Orientul Mijlociu ar fi putut lua virusul de la animale. Pana in prezent, nu exista semne ca virusul ar putea fi la fel de periculos ca SARS, care a ucis sute de persoane, in cea mai mare parte in Asia, in 2003, cand s-a declansat o pandemie.

Expertii afirma ca oile, camilele sau caprele, animale care traiesc in regiune, ar putea fi purtatoare. Liliecii sunt de asemenea purtatori de virusuri mortale care provoaca boli ca Ebola si SARS si care infecteaza de obicei alte animale, intre care maimutele, inainte de a ajunge la oameni.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), un nou virus cu potential fatal din aceeasi familie cu SARS care a fost descoperit la un pacient, in Londra, saptamana trecuta, pare sa nu se raspandeasca usor intre oameni. Organizatia ONU a precizat ca lucreaza cu partenerii internationali pentru a evalua mai bine riscul pe care il reprezinta noul virus pentru sanatatea publicului. Un saudit a murit si o alta persoana din Qatar s-a imbolnavit grav in urma infectarii cu noul virus.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noul-coronavirus_-transmis-de-animale_17784/

lauff lautf laurf