Imprimare

Bronhologia, discutata la al IV-lea Workshop de Endoscopie Bronsica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Specialistii in boli pulmonare s-au reunit la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj Napoca in cadrul celui de-al IV-lea workshop de Endoscopie Bronsica, tema din acest an fiind "De la simplu la complex in bronhologie", anunta Agerpres.

Participantii la reuniune au sustinut comunicari stiintifice si au luat parte la mai multe sesiuni de prezentare de tehnici endoscopice. Printre cei care au sustinut prezentari in cadrul lucrarilor s-au numarat si medicii specialisti Tudor Toma (Marea Britanie) si Septimiu Murgu (SUA), ambii formati in universitati din Romania.

Dr. Tudor Toma este absolvent al Facultatii de Medicina a UMF din Iasi, in anul 1993, in prezent consultant la Spitalul Clinic Universitar "Lewisham" din Londra. A prezentat, in teza sa de doctorat, sustinuta la University of London, un tratament minim invaziv, endoscopic, pentru pacientii cu emfizem. A lucrat ca medic de terapie intensiva respiratorie si medicina interna la Colegiul Universitar din Londra si la Spitalul Clinic Universitar "Homerton" din Londra.

Dr. Septimiu Murgu este, din 2003, asistent la University of California Irvine. A absolvit UMF "Carol Davila" din Bucuresti, urmand ulterior un stagiu de pregatire la University of Illinois. S-a specializat in pneumologie interventionala, fiind coautor al unor valoroase studii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bronhologia_-discutata-la-al-IV-lea-Workshop-de-Endoscopie-Bronsica_17786/

lauff lautf laurf