Imprimare

Ministrul Cepoi a demisionat din functie. Arafat e ministru delegat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Vasile Cepoi a demisionat din functie. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii i-a solicitat primului-ministru, Victor Ponta eliberarea din functia de ministru al Sanatatii. Pentru perioada urmatoare, dr. Raed Arafat i se deleaga atributiile ce revin functiei de ministru al Sanatatii, arata un comunicat al MS.

Dr. Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua functia de consilier de stat al primului ministru pe probleme de Sanatate.

Acuzat de conflict de interese de catre ANI

Saptamana trecuta dr. Vasile Cepoi a fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, dar si de infractiuni de coruptie in fosta sa calitate de director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, angajand institutia pe care o conducea la acea data ca partener in Proiectul Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania, derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Cepoi este in situatia de a-si pierde pozitia de ministru daca se va ajunge la o decizie definitiva care sa confirme acuzatiile, transmite Guvernul, care a luat act de existenta actiunii ANI in ceea ce il priveste pe dr. Vasile Cepoi.

"Acuzatiile sunt grave si este absoluta nevoie de clarificarea acestora in cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-si prezenta punctul de vedere, in acest caz. Daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment, domnul Vasile Cepoi isi va pierde pozitia de ministru in Guvernul Romaniei. Guvernul Romaniei are tot interesul ca astfel de situatii sa fie lamurite si finalizate cu un verdict clar, pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la credibilitatea activitatii sale", arata o informare de presa a Guvernului Romaniei.

Ministrul ar putea actiona in judecata Agentia Nationala de Integritate

Pe de alta parte, ministrul Sanatatii sustinea ca participarea sa in proiectul la care ANI face referire nu este un secret, subiectul fiind dezbatut in presa la finele anului 2011. Cepoi e de parere ca ANI a incalcat principiul confidentialitatii.

"Ma consider sanctionat de catre ANI, in mod nejustificat, deoarece imaginea mea a fost afectata iremediabil inainte de a se pronunta un verdict in acest sens. Din aceste considerente imi rezerv dreptul de a actiona in justitie ANI pentru afectarea imaginii publice si neacordarea prezumtiei de nevinovatie. Am respectat intotdeauna legea atat in calitate de medic, cat si in functiile pe care le-am detinut in administratia publica locala si centrala. Atunci cand nu am stiut interpreta legea am consultat specialistii in domeniul juridic, asa cum s-a intamplat si in acest caz. Nu am nimic de ascuns si, ma voi prezenta, fara rezerve, la institutiile abilitate pentru a-mi prezenta si sustine punctul de vedere", declara saptamana trecuta dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-Cepoi-a-demisionat-din-functie.-Arafat-e-ministru-delegat_17792/

lauff lautf laurf