Imprimare

Victor Ponta este ministru interimar la Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Premierul Victor Ponta a preluat interimatul la Ministerul Sanatatii, anunta mediafax.ro.  Victor Ponta va asigura interimatul la Sanatate pentru 45 de zile, fiind a doua oara in mandatul sau in care asigura interimatul unuia dintre ministerele din subordine.

Conform sursei citate, subsecretarul de stat Raed Arafat se va ocupa de atributiile administrative ale institutiei, in urma demisiei inaintata ieri de doctorul Vasile Cepoi, anchetat de ANI. 

Premierul l-a asigurat pe comisarul european pentru sanatate, John Dalli, ca executivul va imbunatati sistemul sanitar din Romania. Totodata, acesta a subliniat necesitatea unei strategii pe termen mediu si lung in domeniu.

Comisarul european John Dalli a venit in Romania cu ocazia lansarii Planului National de Prevenire si Management al Tuberculozei Multidrog - Rezistente in Romania. 

Saptamana trecuta dr. Vasile Cepoi a fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, dar si de infractiuni de coruptie in fosta sa calitate de director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, angajand institutia pe care o conducea la acea data ca partener in Proiectul Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania, derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Victor-Ponta-este-ministru-interimar-la-Sanatate_17793/

lauff lautf laurf