Imprimare

Dr. Cepoi: Am demisionat pentru a-mi proteja familia si pentru a nu expune MS!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Demisia dr. Vasile Cepoi de la carma Ministerului Sanatatii este regretata de actorii din sistemul de sanatate. Spre exemplu, in opinia dr. Ion Rotaru, presedintele Comisiei de Sanatate din Senatul Romaniei, citat de Agerpres, demisia reprezinta "o pierdere" pentru minister.

"Mi se pare ca este o pierdere pentru ministerul Sanatatii. Domnul Cepoi a fost si ramane un profesionist. Regret cele intamplate. Nu pot sa ma pronunt pe chestiunea care tine de incompatibilitate si de acuzatiile care i-au fost aduse. Personal, regret si cred ca e o pierdere. Este un cunoscator al sistemului, era dedicat activitatii pe care o desfasura si ar fi putut sa obtina rezultate bune in conditiile actuale", a declarat Ion Rotaru.

Acesta a explicat ca desi Arafat este specializat pe o anumita zona din medicina, stapaneste cu siguranta si celelalte momente, fiind o solutie buna pentru moment.

Presedintele Comisiei pentru sanatate a Camerei Deputatilor, Rodica Nassar are o parere foarte buna despre numirea lui Raed Arafat ca ministru interimar.

"Exista doua motive pentru acest lucru: o data, pentru ca domnul Arafat este un om care cunoaste foarte bine sistemul de sanatate din Romania, este un om care lucreaza in minister de atata timp si sunt convinsa ca va reusi sa gestioneze si sa administreze problemele curente ale ministerului in perioada interimatului. in al doilea rand, din punctul meu de vedere, nu este de neglijat simpatia populara de care se bucura dansul, fiind un om care a luptat pentru o idee si care a reusit sa faca o performanta in Romania dupa '90. Este un om care se bucura si de simpatia mea", a declarat Nassar.

Cepoi va continua sa se implice in sanatate, ca si consilier al premierului

Fostul ministru Cepoi a explicat motivele pentru care a demisionat din functie - a vrut sa isi protejeze familia si sa nu afecteze imaginea Guvernului.

"Am demisionat pentru a-mi proteja familia, pentru a nu expune Ministerul Sanatatii si Guvernul la o afectare a imaginii. Articolul 12c din Legea 78/2000 in baza caruia sunt acuzat nu exista. E greu sa ma simt vinovat atata timp cat nu exista o baza legala", a declarat dr. Vasile Cepoi.

"Primul-ministru mi-a acordat in continuare increderea de a conduce activitatile pe care le-am inceput, in primul rand continuarea proiectului sanatatii si la alte obiective la programul de guvernare", a conchis medicul.

Acesta se va implica in rezolvarea problemei Institutului Cantacuzino, realizarea unui memorandum pentru cel putin patru spitale regionale de urgenta, un proiect pentru eficientizarea energetica a spitalelor, proiectul legii sanatatii, Contractul-Cadru pentru 2013.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dr.-Cepoi_-_Am-demisionat-pentru-a-mi-proteja-familia-si-pentru-a-nu-expune-MS__17800/

lauff lautf laurf