Imprimare

Vaccinul hexavalent va fi furnizat Ministerului Sanatatii cu intarziere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Toate demersurile pentru achizitionarea vaccinului hexavalent au fost facute de catre Ministerul Sanatatii, se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii de institutie. Compania GlaxoSmithKline a notificat insa Ministerul ca va putea furniza produsul cu o intarziere de doua saptamani, fata de data prevazuta in contract.

Asadar, produsele vor putea fi livrate in teritoriu dupa data de 5 octombrie.

Vaccinul hexavalent se va administra copiilor in varsta de 2 luni si 6 luni pentru imunizarea impotriva unor boli precum difteria, tetanosul, tusea convulsiva si poliomielita.

In ceea ce priveste achizitia vaccinului pentavalent utilizat pentru imunizarea noilor-nascuti impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si meningitei virale, Ministerul Sanatatii anunta ca va achizitiona rapid, prin procedura de negociere directa, o cantitate care sa asigure necesarul din aceasta perioada.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca procedura rapida care se va finaliza in aproximativ doua saptamani este necesara deoarece procedura de achizitie a acestui produs a fost anulata.

In anumite zone din Vrancea si Suceava lipsesc anumite vaccinuri pentru copiii mici. Printre vaccinurile pentru care licitatia a fost blocata se afla si cel antigripal. Campania de vaccinare impotriva gripei ar fi trebuit sa inceapa la inceputul lunii.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vaccinul-hexavalent-va-fi-furnizat-Ministerului-Sanatatii-cu-intarziere_17799/

lauff lautf laurf