Imprimare

Aspectele medicinei dentare moderne, dezbatute la Arad

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aspectele importante ale medicinei dentare moderne au fost aduse in discutie in cadrul unui simpozion ce a avut loc la Arad. Manifestarea a fost organizata de Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad, UMF Bucuresti si Colegiul Medicilor Dentisti din Romania.

La simpozionul stiintific au luat parte prof. univ. dr. Liana Mos, decanul Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara, din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad, prof. univ. dr. Ecaterina Ionescu, prorectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si presedinte al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, prof. univ. dr. Alexandru Bucur, decanul Facultatii de Stomatologie din Bucuresti si seful Clinicii de Chirurgie Maxilo-Faciala a Spitalului „Prof. dr. Dan Teodorescu”, din Bucuresti, dr. Ioan Flueras, presedintele CMDJ Arad, medici stomatologi, studenti, masteranzi si doctoranzi.

Implantul dentar si ortodontia, teme de interes la simpozion

"Simpozionul este o manifestare de o amploare si are o importanta deosebita, avand in vedere aspectele noi si importante ale medicinii dentare moderne. In prima zi, a fost abordata o tema importanta: Controverse chirurgical - ortodontice, patologia molarului de 6 ani, iar in ziua a doua: Supraconstructia pasiva de implant. Conditia reusitei, a declarat prof. dr. Liana Mos, decanul Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara din UVVG.

Prof. dr. Ecaterina Ionescu, prorectorul UMF Bucuresti si presedintele CMDR a declarat ca preocuparile in domeniul educatiei medicale continua, "deoarece la nivelul colegiului aceasta este una din laturile de baza ale profesiei. Pentru un medic, invatarea nu se termina niciodata".

Totodata, prof. dr. Alexandru Bucur, decanul Facultatii de Medicina din cadrul UMF Bucuresti a explicat ca simpozionul s-a inscris pe linia traditiilor binecunoscute ale activitatii stomatologie din Arad.

Participantilor la lucrarile stiintifice din cadrul simpozionului „Aspecte importante ale medicinei dentare moderne” li s-au acordat 50 de credite de EMC.universit

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aspectele-medicinei-dentare-moderne_-dezbatute-la-Arad_17803/

lauff lautf laurf