Imprimare

Arafat va pregati finantarea sistemului de sanatate pentru 2013

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Raed Arafat, cel care a preluat atributiile ministrului Sanatatii desi interimar la ministerul de resort este premierul Victor Ponta, va fi nevoit sa pregateasca finantarea sistemului de sanatate pentru anul 2013, anunta Agerpres. In afara de partea de finantare, Arafat trebuie sa continue proiectele incepute.

"Domnul Arafat, discutand evident si cu domnul ministru Vasile Cepoi (fostul ministru al Sanatatii - n.r.), are de continuat proiectele incepute si de pregatit finantarea pentru 2013 a sistemului de sanatate. Anul trecut, guvernul trecut ne-a finantat sistemul de sanatate pana la 1 septembrie. Practic, de la 1 septembrie trebuia sa inchidem toate spitalele si toate clinicile de stat din Romania. Cu niste eforturi extraordinare sper sa reusim sa trecem aceste patru luni neacoperite de vechiul guvern, dar anul viitor avem obligatia sa asiguram o finantare rationala si corecta", a afirmat Ponta", a declarat Victor Ponta.

Alianta pentru Sanatate: Sanatatea intra in colaps

Pe de alta parte, Alianta pentru Sanatate din Romania (APSR) atrage atentia atat premierului cat si ministrului Finantelor ca in absenta unei rectificari bugetare rapide sistemul de sanatate nu mai pot asigura servicii populatiei.

Potrivit APSR, bugetul construit si nerectificat a lasat sanatatea fara finantare in trimestrul IV si de aceea furnizorii de servicii si produse medicale nu mai au alta optiune decat sa ofere servicii contra cost.

"Sistemul de sanatate necesita atentie si este nevoie sa se ia masuri rapide pentru a nu intra in colaps. Sistemul de sanatate este un sistem inchis, nu putem vedea nicaieri pe site-uri bugete aprobate si executia bugetara a acestora in timp real. Trebuie imperios crescuta transparenta cheltuirii banilor publici", a declarat miercuri presedinte APSR, Cristian Hotoboc.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Arafat-va-pregati-finantarea-sistemului-de-sanatate-pentru-2013_17806/

lauff lautf laurf