Imprimare

Peste un milion de retete electronice au fost prescrise de medici

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 9.000 de medici au prescris in sistem electronic retete in primele trei luni de la implementarea sistemului, exceptie facand cei in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Casa Transportatorilor, anunta Agerpres.

Astfel, pe 3 octombrie in sistem erau 1.310.854 retete prescrise si validate, dintre care 1.286.951 prescrise online, 23.220 prescrise offline la cabinet si 683 prescrise offline la domiciliu, precizeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Retetele au fost prescrise de 9.085 medici, potrivit sursei citate. Tot pana la 3 octombrie, au fost eliberate 1.077.247 de retete.

Medicii aflati in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (CASAOPSNAJ) si cu Casa de Asigurari de Sanatate a Transportatorilor nu au prescris, in cele trei luni, nicio reteta in sistem electronic, sustine CNAS.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-un-milion-de-retete-electronice-au-fost-prescrise-de-medici_17813/

lauff lautf laurf