Imprimare

Comunicat de presa - (2012-02-13) REF: Intalnire MS-UNSAR

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 13-02-2012
Comunicat de presă
Intalnire MS-UNSAR

“În opinia noastră, pe termen scurt (2-3 ani), sistemul asigurărilor de sănătate poate funcţiona într-un regim în care asigurările sociale rămân obligatorii, iar asiguratorii privaţi intră pe palierul asigurărilor complementare/suplimentare. În acest timp se pot pregăti paşii necesari pentru trecerea la un sistem mixt. Pentru dezvoltarea unui sistem privat de asigurări mai trebuie reglementată şi deductibilitatea fiscală a asigurărilor. Considerăm că, un sistem în care  atât asigurările obligatorii sociale, cât şi cele voluntare pot funcţiona în regim public, cât şi privat poate fi fezabil într-un interval de 4-5 ani”, au declarat reprezentanţii societăţilor de asigurări într-o întâlnire cu cei ai  Ministerului Sănătăţii.

Astăzi, echipa Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare(UNSAR) pentru a continua dezbaterile pe tema viitorului proiect legislativ de organizare şi funcţionare a sistemului de sănătate.

Participanţii la întâlnire au discutat despre managementul viitorului sistem de asigurări de sănătate, în special despre cel al riscurilor din acest sistem.

Asiguratorii au atras atenţia asupra faptului că, pentru dezvoltarea unui sistem de asigurări alternativ la cel social, definirea clară a unui pachet de bază de servicii este obligatorie şi esenţială.



Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9337

lauff lautf laurf