Imprimare

Comunicat de presa - (2012-02-12) REF: Ministerul Sanatatii cere sprijinul producat...

Ministerul Sanatatii propune producatorilor romani de medicamente sa sprijine autoritatile prin donatii de medicamente si produse medicamentoase pentru judetele afectate de ninsori si temperaturile scazute.

Pana in prezent, compania Antibiotice Iasi si-a aratat disponibilitatea de a participa la aceasta actiune.

Producatorul va dona medicamente uzuale, precum antibiotice, antialgice, antinflamatorii, medicamente pentru boli cardiovasculare etc.

In prezent, la nivelul Directiilor de Sanate Publica din Vrancea si Buzau se face un necesar privind nevoile existente la nivelul localitatilor afectate, astfel incat, la inceputul saptamanii viitoare produsele sa poata fi transportate si distribuite catre beneficiari.

In ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanta si echipajele SMURD au transportat un numar de 184 persoane fara adapost si cu hipotermie in unitatile medicale sau centrele sociale, conform Centrului Operativ de Urgenta al Ministerului Sanatatii.

Dintre acestea, 57 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta.

Au mai fost inregistrate si 3 decese, in judetele Arges (2) si Teleorman.

De la avertizarea “cod galben de ger” emisa de meteorologi, si pana in prezent, la nivel national s-au inregistrat 68 decese din cauza hipotermiei severe.


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9334

lauff lautf laurf