Imprimare

Comunicat de presa - (2012-02-01) REF: Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect...

Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, continuă la Ministerul Sănătăţii.

 

Astăzi, echipa ministerului s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor producătorilor şi distribuitorilor de medicamente din România.

În timpul discuţiilor, aceştia şi-au arătat disponibilitatea de a participa la elaborarea noii legislaţii din domeniul sanitar şi au apreciat faptul că,  pentru prima oară, o instituţie publică organizează dezbateri încă de la acest nivel de proiect.

 Reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor solicită ca noua lege a Sănătăţii să asigure mecanisme economice de creştere a finanţărilor în sistemul sanitar, astfel încât să se ajungă la un cadru care să aducă pacienţii cât mai aproape de tratamentele de care au nevoie şi de medicamentele inovatoare.

 De asemenea, au propus ministerului organizarea unor grupuri de lucru care să dezbată teme pe care le consideră necesare a se regăsi în lege, respectiv realizarea unui echilibru în piaţă, respectarea codului etic sau reducerea termenelor de plată la medicamente.

Reprezentaţii producătorilor şi distribuitorilor au cerut ca discuţiile să continuie la nivel tehnic.


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9313

lauff lautf laurf