Imprimare

Comunicat de presa - (2012-01-23) REF: Dezbateri privind elaborarea noului proiect ...

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 23-01-2012
Comunicat de presă
Dezbateri privind elaborarea noului proiect privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar

În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va demara o serie de consultări pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor.

Având în vedere importanţa socială a acestor reglementări, precum şi interesul manifestat de  toate structurile sociale, considerăm necesară implicarea profesioniştilor din sistem, dar şi a reprezentanţilor societăţii civile în stabilirea  măsurilor de reorganizare ale sistemului în vederea rezolvării principalelor probleme cu care acesta se confruntă, respectiv dezechilibrul financiar şi nivelul nesatisfăcător al calităţii serviciilor medicale”,  a declarat dr. Vasile CEPOI, secretar de stat.

Dezbaterilor se vor desfăşura după un program care va fi postat pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, până miercuri, 25 ianuarie 2012.

 

De asemenea, s-a decis ca pe acelaşi site să fie publicate, transparent, toate propunerile rezultate din dezbateri. Ministerul Sănătăţii va informa periodic cetăţenii, prin mijloacele de informare media, asupra derulării procesului de elaborare a legii.



Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9299

lauff lautf laurf