Imprimare

Comunicat de presa - (2011-12-29) REF: România acordă asistență umanitară Libiei

România acordă asistenţă umanitară Libiei

 

O echipă mixtă a Ministerului Sănătăţii și Ministerului Afacerilor Externe, compusă dintr-un reprezentat MAE şi cinci medici români,  s-a deplasat în perioada 26 - 29 decembrie 2011, la Tripoli, pentru a stabili,  termenii în care România va acorda ajutor umanitar Libiei.

Delegația a fost condusă de subsecretarul de stat din Ministerului Sănătății, dr. Raed Arafat.

Echipa medicală a examinat la Tripoli un număr de aproape 100 de pacienţi libieni răniți în urma conflictului dintre grupările revoluţionare şi forţele loiale regimului Gadhafi.

În urma evaluărilor şi triajului medical un număr de 42 de răniți din diverse oraşe libiene vor fi preluaţi şi trataţi în spitale din România. Aceştia vor ajunge în România în prima jumătate a lunii ianuarie 2012, transportul acestora fiind asigurat de partea libiană..

Autorităţile libiene au apreciat oferta de sprijin a României şi au exprimat dorinţa continuării şi amplificării cooperării în domeniul medical.

Sprijinul umanitar al României este complementar acțiunilor țării noastre în timpul conflictului din Libia și constituie continuarea firească a susținerii acordate de țara noastră transformărilor democratice din Libia, reflectată inclusiv în dimensiunea dialogului politic cu autoritățile libiene.

 

Guvernul României a aprobat la 21 decembrie 2011, Hotărârea privind aprobarea unor măsuri speciale pentru transportul în țară, cu titlu umanitar, al unui număr de până la 100 de răniți libieni în vederea acordării de asistență medicală contra cost în spitale romăneşti .


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9275

lauff lautf laurf