Imprimare

Comunicat de presa - (2011-12-15) REF: Primul elicopter achiziţionat de Ministerul...

Primul elicopter achiziţionat de Ministerul Sănătăţii şi care este destinat misiunilor de salvare  operate de SMURD, va fi funcţional începând din prima parte a  anului viitor.

RITLI Ladislau, ministrul Sănătăţii a participat, astăzi, la ceremonia de predare a aparatului de zbor în administrarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI. Acesta va ajuta la degrevarea unuia dintre elicopterele MAI dotate pentru misiuni de salvare operate în prezent de SMURD.

Elicopterul este de tip EC 135 T2+.

Costul achiziţiei este de peste 26,3 milioane lei (22 milioane de la bugetul de stat, restul din venituri proprii/accize).

“În următorii 4 ani, Ministerul Sănătăţii are în vedere investiţii importante în sistemul de urgenţă. Conform unui Acord Cadru pe care ministerul l-a încheiat anul acesta, vor fi achiziţionate peste 1200 de ambulanţe în vederea evitării învechirii parcului auto, şi a încă 5 elicoptere care vor asigura funcţionarea celor 4 puncte operative din Bucureşti, Tg. Mureş, Iaşi şi Timişoara/Arad”, a declarat ministrul Sănătăţii, RITLI Ladislau.

În prezent, bazele din Tg Mureş şi Bucureşti utilizează elicoptere achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii în perioada 2000-2004, iar bazele de la Iaşi şi Timişoara/Arad utilizează elicopterele MAI, dotate cu echipamente medicale.

Aparatele de zbor cumpărate de către Ministerul Sănătăţii vor intra în administrarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administrației și Internelor, prin transfer.


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9263

lauff lautf laurf