Imprimare

Comunicat de presa - (2011-10-27) REF: Ministrul Sănătăţii, RITLI Ladislau a fo...

“Ministerul Sănătăţii are ca prioritate antrenarea în proiectele sale a tuturor partenerilor care pot influenţa politicile de sănătate  în interesul pacientului şi a dezvoltării unei asistenţe medicale de calitate, iar Colegiul Medicilor este un asemenea partener. Interesele celor două instituţii sunt comune şi aşa va trebui să rămână şi în viitor, a declarat astăziministrul Sănătăţii, RITLI Ladislau în deschiderea Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România.

La întâlnirea medicilor, RITLI Ladislau a solicitat mai multă implicare din partea comisiilor de specialitate în proiectele demarate de minister, în special pentru cele legate de definirea pachetului bazal de servicii, politica medicamentului, achiziţii de dispozitive medicale, parteneriate public private.

Ministrul a amintit elementele comune de colaborare dintre cele două instituţii pentru formarea medicilor, organizarea concursului de Rezidenţiat, libera circulaţie a personalului medical.

În încheiere, RITLI Ladislau  a prezentat în cadrul adunării cele trei obiective importante pe care Ministerul Sănătăţii le va derula anul viitor:

-managementul financiar, atragerea sistemului privat şi cheltuirea banului public cu mai multă responsabilitate

-dezvoltarea sistemului de îngrijiri medicale cu accent pe medicina de familie din mediul rural

-profilaxia bolilor netransmisibile, cu accent pe screeningul de cancer.


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9212

lauff lautf laurf