Imprimare

Comunicat de presa - (2011-10-12) REF: Raportul de control al Direcţiei de Sănăt...

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a aprobat astăzi sancţiunile propuse în cazul îngrijirilor acordate pacientului Hardy Chauncey, la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu .

 

Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al unităţii de primiri urgenţe din cadrul unităţii sanitare şi al serviciului de ambulanţă.

 

Luând în considerare deficienţele de la nivelul instituţiilor implicate în acest caz, prin neasigurarea accesului la investigaţii clinice complete şi nemonitorizarea activităţii care se desfăşoară în cadrul unităţii de primiri urgenţe a unităţii sanitare şi al serviciului de ambulanţă de către conducerile acestor unităţi, s-a aprobat aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile HG nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

 

Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu se va sancţiona contravenţional cu amendă în cuantum de 35000 lei, conform art. 22 alin. (1)  lit. f) şi art. 25 alin. (2) lit.b). Serviciul de Ambulanţă Judeţean se va sancţiona contravenţional cu amendă în cuantum de 15000 lei, conform art. 22 alin. (1)  lit. f).

 

Cei 2 medici care au fost de gardă la UPU pe durata prezenţei pacientului în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu se vor sancţiona contravenţional cu amendă în cuantum de 3000 lei, conform art. 22 alin. (1) lit. g) şi lit. f), iar medicul de gardă de pe ambulanţă care nu l-a însoţit pe pacient se va sancţiona contravenţional cu amendă în cuantum de 1500 lei, conform art. 22 alin. (1)  lit. f).

 

Sancţiunile contravenţionale se aplică de către personalul împuternicit din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu.

 

În ceea ce priveşte conduita terapeutică şi calitatea actului medical, se va sesiza Colegiului Medicilor Giurgiu care va derula propria anchetă în acest caz.


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9193

lauff lautf laurf