Imprimare

Comunicat de presa - (2011-09-16) REF: Ministrul Sanatatii a participat la prima ed...

“Medicina de familie este cea mai importantă forţă din sistemul sanitar. În cabinetele medicilor de familie ar trebui să se rezolve 85% din problemele de sănătate ale românilor, a declarat RITLI Ladislau,ministrul Sănătăţii în cadrul  primei ediţii a Conferinţei de pediatrie pentru medicii de familie.

Ministrul RITLI a mai adăugat că, la fundamentarea bugetului pentru anul viitor, Ministerul Sănătăţii îşi propune majorarea procentului alocat acestui domeniu care, în prezent, este subfinanţat.

De asemenea, RITLI Ladislau a subliniat că este necesară extinderea centrelor de permanenţă. În prezent, la nivel naţional sunt organizate 117 astfel de unităţi, iar numărul cererilor de înfiinţare este de 100.

Am fost surprins să aflu că, din bugetul de 20 milioane de lei alocat finanţării centrelor de permanenţă, CNAS a cheltuit până în această lună doar  puţin peste 40%. Am să verific împreună cu  reprezentanţii acestei instituţii, care acum este în coordonarea noastră, motivele pentru care nu au fost solicitate mai multe fonduri pentru plata medicilor de familie care fac gardă în centrele de permamnenţă, a spus RITLI.

 

Tot pentru domeniul medicină de familie, Ministerul Sănătăţii intenţionează pregătirea unui pachet de stimulente care se vor acorda medicilor de familie, în special celor din mediul rural, care aleg să trateze pacientul la cabinet şi nu îl redirecţionează către spitale.


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9170

lauff lautf laurf