Imprimare

Comunicat de presa - (2011-09-05) REF: Încă 138 de cupluri vor putea beneficia de...

 

 

Încă 138 de cupluri vor putea beneficia de finanaţare gratuită pentru o procedură de fertilizare in vitro în cadrul Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii

La sfârşitul săptămânii, Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante în programul Ministerului Sănătăţii a aprobat un număr de 138 de dosare, dintre cele 178 de dosare depuse în cursul lunii august.

De la debutul programului de susţinere a cuplurilor pentru feritilizare in vitro, din 1 iunie 2011 şi până în prezent, Ministerul Sănătăţii a aprobat un număr de 330 dosare, din cele 464 depuse.

 

Ministerul Sănătăţii menţine recomandarea adresată unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET, să efectueze o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către Ministerul Sănătăţii, întrucât Comisia pentru includerea cuplurilor în Subprogramul FIV/ET nu este în măsură să aprobe dosare care nu întrunesc condiţiile impuse prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 765/2011.

 

Anul acesta , Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar.

Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape:

-4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare ( prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor;  transferul embrionar)

- 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

 

În 2011,  aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul MS.

Un număr de 8 clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi  Sibiu au fost admise, până la această dată, pentru a derula programul Ministerului Sănătăţii. Lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă.

Amănunte privind derularea programului sunt afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii la adresa www.ms.ro, sectiunea Lista unităţilor sanitare incluse în Programul de Fertilizare in vitro şi embriotransfer.

Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9159

lauff lautf laurf