Imprimare

Comunicat de presa - (2011-07-15) REF: Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a inaug...

„Trebuie conştientizat că sistemul sanitar din România are nevoie de investiţii. Am solicitat la rectificarea bugetară suma de 4 milioane de lei, pentru a nu avea probleme până la sfârşitul anului” a declarat, azi, ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila, la  conferinţa de presă susţinută cu ocazia unei vizite la Târgu Mureş.

 

Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a inaugurat azi la Târgu Mureş patru obiective finanţate de către Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Mureş.

 

La Târgu Mureşministrul Sănătăţii a vizitat la Spitalul Judeţean de Urgenţă spaţiul, unde, după finalizarea lucrărilor, va funcţiona noul sediu SMURD.

 

Vizita a continuat la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, la Secţia Clinică de Urologie, unde Ministerul Sănătăţii a alocat, în 2011, suma de 225 mii lei pentru reparaţia capitală a sălii de operaţie chirurgie I-II., urologie şi sală ESWL. Pentru aparatură medicală Ministerul Sănătăţii a acordat anul acesta suma totală de 869 666 lei, sumă necesarăpentru achiziţionarea unui set de ureteroscop, rezetoscop, uretroton, set C-arm, respectiv lămpi de operaţie cu led. Achiziţionarea acestor aparate sunt în curs de licitaţie.

 

Ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila a vizitat şi locaţia unde, la Secţia Clinică Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Mureş se află vechiul aparat ESWL, achiziţionat în 1991. Ministerul Sănătăţii a alocat, în 2010, suma de 1.975 mii lei, din care a fost posibilă achiziţionarea unui nou aparat ESWL. Aici Ministrul Sănătăţii a tăiat panglica la inaugurarea noii Săli de Operaţie Litotriţie extracorporală din cadrul Compartimentului ESWL.

 

La Secţia Clinică Infecţioase I. ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila a inaugurat o nouă clădire destinată pentru cazuri de gripă aviară, dar care va fi utilizată în condiţii normale ca secţie ATI. Ministerul Sănătăţii a contribuit la construcţia noii clădiri cu suma de 1.500 mii lei, iar pentru dotarea secţiei cu aparatură medicală s-a alocat suma de 4.505.273 lei.

 

S-au finalizat lucrările şi la noul Sediu al Direcţiunii Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Ministerul Sănătăţii din valoarea totală a investiţiei de 1.944.783 lei a contribuit cu suma de 1.600 mii lei. Construcţia nouă a fost inaugurată de ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila, care cu această ocazie a acordat şi premii de excelenţă pentru cadrele medicale, care au avut o contribuţie importantă în domeniul medicinii din Târgu Mureş.

 

Imediat după momentul festiv al decernării diplomelor de excelenţă, ministrul Sănătăţii a susţinut o conferinţă de presă, unde a spus: „A fost o zi de bucurie aici la Târgu Mureş pentru că am reuşit să inaugurăm toate aceste obiective importante pentru locuitorii oraşului.”

 

Legat de investiţii, CSEKE Attila a menţionat că cele mai multe fonduri pentru judeţul Mureş au fost alocate anul acesta de către Ministerul Sănătăţii, suma totală a investiţiilor finanţate din bugetul de stat ajungând la 24,9 milioane de lei.

 

Referitor la rectificarea de buget, ministrul a precizat că va cere la rectificare 4 miliarde de lei, iar din această sumă aproximativ două treimi trebuie să ajungă la Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS).

 

„În mod normal un ministru al sănătăţii nu ar trebui să fie preocupat de bugetul de la CNAS, acesta fiind o instituţie autonomă, dar în percepţia publică Ministerul Sănătăţii se face responsabil şi pentru problemele de la Casă. Vom încerca rectificarea bugetului în aşa fel, încât să nu fie probleme până la sfârşitul anului” a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=9090

lauff lautf laurf