Imprimare

Comunicat de presa - (2011-04-01) REF: Precizări privind situația de la Spitalul ...

 

Înlegătură cu situația Spitalului Clinic Caritas, Ministerul Sănătății precizează următoarele:

 

În luna ianuarie a acestui an, Primăria Municipiului București a propus Ministerului Sănătății reorganizarea Spitalului Clinic Caritas și mutarea secțiilor medicale la alte unități sanitare, respectiv Spitalul Clinic de Nefrologie dr. Carol Davila, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, Spitalul Clinic de Urologie Theodor Burghele.

 

Solicitarea a fost motivată în primul rând de situația juridică a unității sanitare, o mare parte din clădirile spitalului fiind retrocedate. Pentru clădirea unității sanitare care nu s-a retrocedat, Primăria Municipiului București a propus includerea acesteia în noul proiect guvernamental de Dezvoltare a rețelei de cămine pentru persoane vârstnice.

 

Ca urmare a acestei solicitări Spitalul Clinic Caritas se regăsește pe lista de reprofilări a Ministerului Sănătății.

 

Primăria Municipiului București a solicitat și Ministerul Sănătății a avizat în data de 31.03.2011 noile structure organizatorice ale celor 3 spitale care au preluat secțiile de la Spitalul Clinic Caritas.

 

În aceste zile Ministerul Sănătății a pus la dispoziția administrației locale mijloace de transport medicalizate și echipaje de urgență pentru transferul pacienților către alte unități sanitare cu paturi.

 

Astăzi 01.04.2011 a fost finalizat transferul a 57 pacienți din Spitalul Clinic Caritas.

 

Serviciul de presa


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=8956

lauff lautf laurf