Imprimare

Comunicat de presa - (2011-03-18) REF: Ministerul Sanatatii a publicat lista cu pos...

Personalul din unităţile sanitare eligibile pentru accesarea noului program guvernamental de finanţare a căminelor pentru persoane vârstnice au la dispoziţie, începând de astăzi, posturile vacante pentru care pot opta la redistribuire.

Ministerul Sănătăţii a publicat, pe site-ul www.ms.ro, listele cu posturile vacante, pe specialităţi şi categorii, la nivel judeţean şi naţional pentru care personalul medical, dar şi cel auxiliar va putea opta în următoarea perioadă.

De asemenea, tot pe site-ul ministerului mai pot fi accesate două liste cu spitalele care au posturi vacante în fiecare judeţ şi cu posturile ocupate în unităţile sanitare propuse pentru reorganizare.

 Condiţiile în care se va realiza procesul de redistribuire, etapele şi paşii pe care personalul sanitar trebuie să îi facă pentru ocuparea unui post vor fi aprobate până marţi, 22 martie 2011, prin Ordin al ministrului Sănătăţii.

 Redistribuirea propriu-zisă a  personalului va începe în data de 1 aprilie 2011, se va desfăşura în mai multe etape şi va dura cel mult 60 de zile.

 Un număr de 678 de medici şi 2.086 de asistenţi medicali vor putea opta pentru posturi în cadrul căminelor pentru persoanele vârstnice, nou înfiinţate, sau pentru posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate.

“Aşa cum am promis săptămâna trecută, publicăm din timp, posturile vacante unde se poate organiza redistribuirea, astfel încât informaţia să poată ajunge la fiecare dintre cei implicaţi. Vreau să subliniez, încă o dată, că, în sistemul de Sănătate avem nevoie de personal medical, şi niciun medic sau asistent medical nu este în pericol de a-şi pierde postul, a afirmat CSEKE Attila,  ministrul Sănătăţii.

Reamintim că, la propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul României a aprobat în data de 9 martie 2011, un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat.

 Programul ”Dezvoltarea reţelei de cămine pentru  persoanele vârstnice” se adresează, în primul rând, autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale care pot decide până la data de 31 martie 2011, dacă se înscriu în acest program şi doresc înfiinţarea de cămine pentru persoane vârstnice, prin transformarea a 67 de spitale pe care le au în subordine şi care sunt menţionate în Hotărârea de Guvern 212/2011, adoptată de Guvern.


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=8865

lauff lautf laurf