Imprimare

Comunicat de presa - (2011-03-11) REF: CSEKE Attila, ministrul Sanatatii a vizitat ...

Ministerul Sănătăţii consideră zona de vest a ţării o prioritate din punctul de vedere al investiţiilor in sistemul sanitar.

  • Ministrul Sănătăţii,  CSEKE Attila a efectuat astazi o vizită în judeţul Timiş, unde a inspectat mai multe unitati sanitare şi a participat la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale.
  • La întâlnire au participat primarul Municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, Prefectul Judeţului Timiş, Mircea Băcală, Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiu, respectiv Subprefectul Judeţului Timiş, Zoltan Marossy.

Minstrul Sanatatii si reprezentantii autoritatilor locale au discutat despre situaţia spitalelor din judeţul Timiş si au cautat soluţii pentru susţinerea şi funcţionarea cât mai optimă a sistemului sanitar.

După întâlnire ministrul CSEKE a inaugurat clădirea recent renovată a Clinicii de Recuperare Cardiovasculară. Lucrarea a fost realizată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii. Nu mai putin de  2.711 mii lei au fost alocati anul trecut de catre MS in acest scop.

Ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila a vizitat şi Institutul de Boli Cardiovasculare din localitate, unde Ministerul Sănătăţii a investit în 2010, suma de  3.956 mii lei în scopul construirii unui corp nou care se află în stadiu de finalizare.

„Sper ca cel târziu în septembrie vom putea inaugura această construcţie, dat fiind faptul că există şi anul acesta finanţare de la Ministerul Sănătăţii în valoare de 6.210 mii lei” – a explicat CSEKE Attila.

Ministrul Sănătăţii a vizitat şi clădirea pe jumătate finalizată a Spitalului Municipal Timişoara, construcţie care a fost începută în 1994, dar care nu a mai fost finalizată din cauza opririi finanţării în anul 2000. La ora actuală, clădirea se află în proprietatea Consiliului Local Timişoara urmând ca aceasta să fie trecută în administrarea Ministerului Sănătăţii cu scopul construirii Institutului Oncologic Timişoara.

„Ştiu că mulţi miniştrii au vizitat această locaţie şi din păcate nu s-a reuşit finalizarea proiectului. Nici eu nu vreau să promit nimic, însă vă spun ceea ce cred: este posibilă construirea Institutului Oncologic în această locaţie, o investiţie care este necesară pentru Timişoara, dat fiind faptul că vorbim despre un important centru universitar cu tradiţie în medicină şi este necesar ca după Bucureşti, Cluj şi Iaşi şi locuitorii Banatului să beneficieze de un institut oncologic” – a spus ministrul Sănătăţii.

CSEKE Attila a explicat că în momentul acesta Ministerul Sănătăţii a alocat deja 1.111 mii lei în scopul realizării unui studiu de fezabilitate în vederea stabilirii modalităţilor de continuare a lucrărilor la clădirea pe jumătete terminată.

“Dacă din acest studiu reiese că proiectul este unul realizabil, Ministerul Sănătăţii va sprijini în continuare construirea Institutului Oncologic Timişoara în această locaţie” – a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.

După vizitarea clădirii neterminate, ministrul Sănătăţii a făcut o scurtă oprire la terenul unde, conform unui proiect recent adoptat de Guvernul României la iniţiativa Ministerului Sănătăţii, se va construi Spitalului Regional de Urgenţă, construcţie ce va fi realizată în cadrul unui parteneriat public privat (PPP). Noua unitate medicala de elita va fi construita pe aproximativ 100 000 mp si va avea aproximativ 800 de paturi si cea mai moderna dotare.

 

 


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=8859

lauff lautf laurf