Imprimare

Comunicat de presa - (2011-03-03) REF: Atentie la virozele respiratorii si gripa!

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă şi  recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

Dacă există judeţe care au epuizat stocurile, pot fi transferate doze de vaccin din judeţele care încă mai deţin aceste produse.

De asemenea, în această perioadă cu creşteri importante de viroze respiratorii şi gripă, atragem atenţia populaţiei cu privire la necesitatea unui comportament adecvat de evitare a îmbolnăvirilor.

Astfel, măsurile de igienă personală sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa:

-         Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor

-         Folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse

-         Evitarea zonelor aglomerate

-         Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse)

-         Adoptarea unei ţinute vestimentare  de protecţie împotriva frigului.

De asemenea, reamintim că   medicația antigripală (antivirală) existentă în stoc la fiecare secție / spital de boli infecțioase se administrează la indicația medicului, în cazurile grave sau în prezența bolii la persoane cu factor de risc cu complicații, indiferent de rezultatul de laborator pentru gripă.

Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=8850

lauff lautf laurf