Imprimare

Comunicat de presa - (2011-02-03) REF: Ministerul Sănătăţii infirmă zvonurile ...

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 03-02-2011
Comunicat de presă
Ministerul Sănătăţii infirmă zvonurile potrivit cărora va fi introdusă o taxă la eliberarea certificatelor de conformitate pentru medici şi asistenţi medicali

Ministerul Sănătăţii infirmă zvonurile potrivit cărora va fi introdusă o taxă la eliberarea certificatelor de conformitate pentru medici şi asistenţi medicali.

 

Nu am luat în calcul o asemenea posibilitate. Nu vom introduce taxă pentru eliberarea certificatelor nici în martie, nici în aprilie, aşa cum am înţeles că se zvoneşte. Mai mult, începând din luna septembrie 2010, aceste documente care se eliberau numai la sediul Ministerului Sănătăţii, se pot solicita la direcţiile de sănătate publică. Am luat această decizie deoarece am vrut să simplificăm modul de eliberare a documentelor necesare activităţii personalului medical şi să eficientizăm sistemul circuitului documentelor.”, a declarat CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii.

 

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au sesizat o creştere a numărului de cereri în luna decembrie a anului trecut după apariţia unei informaţii conform căreia la elibererea documentelor se va percepe o taxă.

 

Începând cu 2007, după aderarea României la Uniunea Europeană, Ministerul Sănătăţii, conform directivelor europene,  a început eliberarea  documentelor care atestă experienţa profesională cerută de normele comunitare pentru recunoaşterea calificării în celelalte state membre UE. Documentul este necesar personalului calificat din sistemul de sănătate care intenţionează să profeseze într-un stat membru al UE.

 

 

Serviciul de presă



Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=8812

lauff lautf laurf