Imprimare

Comunicat de presa - (2011-01-17) REF: Ministerul Sanatatii nu aproba protestele de...

Ministerul Sănătăţii consideră  nejustificat  protestul cadrelor medicale de la Institutul Naţional de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL “Prof. Dr. D. Hociotă”.

Proiectul de Hotărâre de Guvern care se află, în prezent,  în dezbatere publică pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, începând cu data de 7 ianuarie 2011,  nu prevede desfiinţarea activităţii medicale a institutului şi nici stoparea contractelor de cercetare existente, ci păstrarea acestei unităţi sub forma unui centru de specialitate în cadrul Spitalului Universitar Bucureşti.

Proiectul de act normativ face parte din strategia de reorganizare a spitalelor care a început la sfârşitul anului trecut şi care va continua în anul 2011.

Aşa cum conducerea Ministerului Sănătăţii a declarat în numeroase rânduri, prin organizarea  unitară a activităţii Institutului Hociotă şi a Spitalului Universitar, Ministerul Sănătăţii urmăreşte creşterea calităţii actului medical, precum şi optimizarea asistenţei medicale acordată pacienţilor.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este o unitate sanitară, cu peste 1000 de paturi care acordă diverse servicii medicale spitaliceşti şi ambulatorii, dar  care pentru,  specialitatea ORL, are la dispoziţie doar un compartiment cu  10 paturi  fără capacitatea de a soluţiona în toate situaţiile cazuistica aferentă unui spital de urgenţă. Pe de altă parte Institutul Naţional Hociotă este un for metodologic cu secţii clinice specializate în abordarea diferitelor patologii în domeniul ORL care poate asigura buna funcţionare a unităţii nou înfiinţate.Păstrarea institutului sub formă de centru de specialitate va permite continuarea activităţilor actuale.


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=8773

lauff lautf laurf