Imprimare

Comunicat de presa - (2011-01-14) REF: Colaborare Româno-Turcă în domeniul săn...

Colaborare Româno-Turcă în domeniul sănătății

 

Cseke Attila, ministrul sănătății și prof. dr. RECEP Akdag, ministrul sănătății din Turcia, au convenit demararea unei colaborări pe mai multe domenii de activitate, în special pentru implementarea sistemul de plată diferențiată a personalului medical în funcție de performanță, pe care România dorește să îl introducă în acest an, domeniu în care Turcia a înregistrat progrese semnificative în ultimii ani.

 

CSEKE Attila, ministrul Sănătății, se află în acest sfârșit de săptămână în vizită de lucru la Ankara, Turcia, unde se întâlnește cu omologul său prof.dr.RECEP Akdag și cu alte oficialități din domeniul sanitar.

 

Cei doi oficiali au convenit semnarea unui nou Acord de colaborare Româno-Turc.

Două echipe de specialiști din cele două țări, vor lucra împreună în perioada următoare pentru a elabora cadrul legislativ necesar implementării proiectelor comune identificate.

 

Partea turcă s-a arătat interesată de o colaborare pe domeniul de urgență, sistem care a înregistrat performanțe semnificative în ultimii ani în România.

 

Ministrul român al Sănătății, a apreciat în mod pozitiv reformele realizate în sistemul sanitar turc din ultimii ani și a declarat că și în România reforma trebuie să continue, în special în sectorul spitalicesc și cel al medicinei primare.

 

 

Serviciul de presă


Sursa http://www.ms.ro/?pag=62&id=8772

lauff lautf laurf