Imprimare

O noua analiza a ”Solidaritatii Sanitare” asupra riscurilor legii salarizarii

Adaugat in Noutati

Astăzi, 14 aprilie 2017, Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România a înaintat d-nei ministru Lia-Olguța Vasilescu și d-lui Liviu Dragnea - președinte al Camerei Deputaților, un prim set de propuneri și o analiză actualizată asupra proiectului de lege a salarizării, făcut public în data de 10 aprilie 2017.

Propunerile conțin, de asemenea, o reașezare a nivelului salariilor de bază pentru asistentele medicale în raport cu ceea ce este propus în proiectul de lege, având caracter exemplificativ, aplicabilă ca principiu tuturor celorlalte categorii de personal. În fapt, este vorba despre respectarea unui principiu pe care ”Solidaritatea Sanitară” îl consideră esențial: ”Ierarhia existentă în legea salarizării unitare nr. 284/2010, atât din perspectivă inter-profesională cât și în interiorul profesiilor, constituie un element esențial în construcția noului proiect de lege a salarizării.”

Vizualizați în atașament docuemntele oficiale înregistrate la Ministerul Muncii și Justiției Sociale și la Camera Deputaților.

lauff lautf laurf