Imprimare

”Solidaritatea Sanitara” solicita Confederatiei ”Cartel ALFA” interventii in interesul salariatilor din sistemul sanitar

Adaugat in Noutati

Principalele revendicari ale Federației ”Solidaritatea Sanitară” au fost comunicate astăzi confederației CNS ”Cartel ALFA”:

 I. Eliminarea limitei de 30% a sporurilor (elementelor salariale menționate la art. 25 din legea 153/2017) pentru sistemul sanitar. În condițiile menținerii acestei limite, procentul alocat sporurilor pentru condiții de muncă în sistemul sanitar se va situa în jurul a 1%, ceea ce va conduce la scăderea masivă a veniturilor salariale nete.

II. Adoptarea Regulamentului de sporuri aplicabil sectorului sanitar în forma propusă de Federația "Solidaritatea Sanitară"

III. Revendicările Federației "Solidaritatea Sanitară" din România privind modificări ale Legii salarizării nr. 153/2017, esențiale pentru a asigura creșteri salariale reale în Sănătate

IV. Aplicarea actualelor prevederi ale Codului Fiscal în materie de contributivitate a angajatului/angajatorului asupra salariilor de bază menționate în anexele legii nr. 153/2017 și algortimului de creștere a acestora începând cu 01 ianuarie 2018, și refuzul categoric al transferului de contribuții de la angajator în salariul de bază al angajatului.

Urmăriți în atașament documentul oficial.

lauff lautf laurf