Imprimare

Buletin Informativ, Ed. I Nr. 35

Adaugat in Noutati

Buletin Informativ, Ed. I Nr. 35

Ministerul Sănătății, 09 august 2017 - NEGOCIEREA Regulamentului de sporuri în sistemul sanitar public

Miercuri, 09 august, Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România a participat la negocierile pe tema Regulamentului de sporuri în sistemul sanitar public. Reamintim faptul că, procedural, în procesul de elaborare a Regulamentului de sporuri, Ministerul Sănătății are obligația consultării federațiilor reprezentative la nivel de sector ”Sănătate”, Federația ”Solidaritatea Sanitară” fiind una dintre cele două organizații care îndeplinesc această condiție.

Contextul în care se negociază Regulamentul de sporuri în sistemul sanitar public este unul total defavorabil salariaților. Principala problemă o reprezintă limitarea impusă de noua lege a salarizării, respectiv un nivel maxim de 30% al tuturor celorlalte elemente salariale, inclusiv sporurile pentru condiții de muncă, raportat la volumul salariilor de bază. Acesta este principalul motiv pentru care reprezentanții Federației ”Solidaritatea Sanitară” au solicitat Ministerului Sănătății o derogare pentru sistemul sanitar de la limita de 30%, fără de care nu poate fi construit un regulament de sporuri, solicitând în același timp ministerului o evaluare a situației încadrării în această limită.

În cadrul acestei prime ședințe de negociere, reprezentanții ”Solidarității Sanitare” au solicitat reintroducerea personalului nemedical (TESA) în categoria personalului care beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă, omisiunea introdusă prin legea salarizării fiind de neacceptat.

Ataşamente:
Download-ează fișierul (Buletin_Informativ_Editia-I-nr-35.pdf)Buletin_Informativ_Editia-I-nr-35.pdf[ ]3497 Kb

lauff lautf laurf