Imprimare

Comunicat de presa: Membri ai Federației „Solidaritatea Sanitara” protesteaza si astazi in strada

headear

 

 

Membri ai Federației „Solidaritatea Sanitară” protestează și astăzi în stradă

 

După ce sindicatele afiliate la federația noastră au participat deja la manifestațiile de protest desfășurate în mai multe județe, astăzi vor fi în stradă colegii de la Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” Cluj, solicitând și ei aplicarea măsurilor strategice de reformă a sănătății propuse de Federația „Solidaritatea Sanitară” din România. Dorim ca toate aceste proteste să amplifice „presiunea argumentelor” pe care am exercitat-o deja asupra Ministerului Sănătății pe calea numeroaselor propuneri și proiecte pe care le-am înaintat de la începutul acestui an până în prezent precum și prin intermediul participării la grupurile de lucru ale acestei instituții. Protestele noastre constituie atât o formă de presiune asupra Ministerului Sănătății și a Guvernului pentru a adopta măsurile de reformă pe care le-am solicitat cât și o formă de conștientizare a populației asupra situației în care se găsește sănătatea și salariații care-și desfășoară activitatea în acest sector.

 

Având în vedere faptul că CNS „Cartel Alfa” a preluat și susține revendicările „Solidaritatea Sanitară” privitoare la sectorul sanitar, acestea beneficiind astfel și de sprijinul colegilor din toate sectoarele de activitate, sindicatele noastre participă la seria de proteste organizate în fiecare din județele țării până la sfârșitul acestei luni de către confederație. Pe această cale, peste 2000 de membri ai Federației „Solidaritatea Sanitară” din România vor susține prin protestele lor revendicările pe care le-am înaintat Ministerului Sănătății, alături de revendicările confederației, ce vizează îmbunătățirea relațiilor de muncă și a cadrului de desfășurare a dialogului social.

 

Totodată, fideli tradiției organizaționale de participare activă la dialogul social, ieri, 15.X.2013, reprezentanții organizației noastre au participat la negocierile desfășurate în cadrul Comisiei de dialog social de la Ministerul Sănătății pe tema majorității proiectelor de lege propuse de minister.

Una din temele abordate în cadrul acestor negocieri a constituit-o proiectul legii malpraxisului, care este în continuare într-o formă nemulțumitoare, nefiind adoptată cea mai bună soluție, ce ar putea avantaja atât salariații dar și pacienții.

Deoarece considerăm că protestele trebuie să fie însoțite de un set de documente strategice care să indice calea pe care pot fi îndeplinite revendicările, contribuind astfel la identificarea celor mai bune soluții, am înaintat și cu această ocazie reprezentaților Ministerului punctele noastre de vedere și documente care demonstrează necesitatea adoptării lor.

 

Desfășurate pe fondul protestelor desfășurate de organizațiile noastre la nivel local, ce vor fi urmate de proteste la nivel național, negocierile cu Ministerul Sănătății vizează identificarea unor soluții comune, în avantajul atât al pacienților cât și al salariaților, în ceea ce privește temele ce intră în sfera de competență a Ministerului.

Ne exprimăm astfel speranța că domnul ministru Eugen Nicolăescu va avea în continuare înțelepciunea de a negocia cu organizația noastră toate propunerile și proiectele pe care i le-am înaintat, susținând totodată la nivelul Guvernului aplicarea măsurilor, asupra cărora ne-am înțeles deja, privitoare la creșterea finanțării sistemului sanitar și autonomia fondului de asigurări sociale de sănătate, singurele măsuri ce pot conduce la o mai bună funcționare a sistemului sanitar și posibilitatea unor creșteri salariale durabile!

                                                                                                                                            Președinte,

                                                                                                                                          Rotilă Viorel

lauff lautf laurf